*Nettavisen* Nyheter.

Nytt prosjekt ga opptur for de svakeste elevene

Oslo (NTB): De svakeste elevene i siste år på ungdomsskolen har hatt god nytte av intensivopplæring i lesing, skriving og regning, viser rapporter fra prosjektet som skal få færre elever til å droppe ut av videregående skole.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) lanserte prosjektet Ny GIV høsten 2010. Det er myntet på de elevene som har de svakeste prestasjonene i ungdomsskolen og på videregående skole, og skal pågå ut neste år. Alle landets kommuner har dette tilbudet nå.

De tre første av til sammen fire rapporter som har evaluert ulike sider ved intensivopplæringen ble lagt fram fredag, og evalueringen viser at tiltaket fungerer etter hensikten. Det er de aller svakest presterende elevene som har hatt størst utbytte av tiltaket.

- Det er gledelig at det er så stor oppslutning om Ny GIV både blant skoleledere og lærere, men aller viktigst: Elevene opplever at det gir økt motivasjon og læring. Evalueringen viser at elevene gjennom Ny GIV får nye muligheter til å lykkes, sier Kristin Halvorsen.

Slik svarer skolelederne, lærerne og elevene i evalueringene:

* Åtte av ti skoleledere synes at tiltakene fungerte svært godt på deres skole. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.