RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt protestmøte mot de militære i Egypt

Kairo (NTB-AFP-DPA): Tusener av mennesker har samlet seg til møte på Tahrir-plassen i sentrum av Egypts hovedstad Kairo. Møtet er en protest mot de militære som fortsatt sitter med makten i landet.

Demonstrantene som strømmet til plassen fredag, ville også markere sin misnøye med forberedelsene til presidentvalget. Misnøyen gjelder dels at folk som støttet den avsatte statssjefen Hosni Mubarak, får stille opp, og dels at andre kandidater blir utelukket.

Islamistene som vant valget på nasjonalforsamling etter at Mubarak ble avsatt i fjor, holdt massemøte på Tahrir i forrige uke. Mange liberale grupper holdt seg borte fra dette møtet, og dette ble tolket som et tegn på splittelse mellom kreftene bak revolusjonen i 2011.

Men Det muslimske brorskapet, som gjennom sin partiorganisasjon Frihets- og rettferdighetspartiet dominerer begge kamrene i nasjonalforsamlingen, lovet å delta på denne ukens møte. Partiets kandidat Khairet El-Shater er utestengt fra presidentvalget.

Enkelte tilhengere av den mer radikale islamisten Hazem Salah Abu Ismail var også å se på Tahrir fredag. Ismail får ikke lov til å delta i presidentvalget som skal holdes 23. og 24. mai, og om nødvendig avgjøres i en andre valgomgang 16. og 17. juni-

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere