RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt riggselskap mot børs

Sist oppdatert:
Riggvinneren i gråmarkedet Sevan Marine har nå søkt om børsnotering og planlegger i den forbindelse en emisjon
Sevan Marine ble grunnlagt av de tre tidligere toppene i riggselskapet Navis, Arne Smedal, Kåre Syvertsen og Jan Erik Tveteraas for to år siden, og nå er de igjen på vei til børs.

Selskapet har steget nesten 60 prosent på unoterte listen de syv månedene, ifølge Dagens Næringsliv og nå søker de om børsnotering. Det er oppturen i riggmarkedet som har satt fart i kursen på selskapet som hentet 143 millioner kroner i mars i år.

Selskapet prises nå til 372 millioner kroner, mot 232 ved emisjonen i mars.

– Vi har jobbet med børsnotering i hele høst og sendte den endelige søknaden denne uken, sier adm. direktør Jan Erik Tveteraas i selskapet.

Han håper på en notering i desember.

– Dette blir en mindre emisjon vi gjør hovedsakelig for å få en enda større spredning i aksjonærmassen, sier Tveteraas til DN.

Selskapet har en rigg under bygging i Kina basert på et helt nytt design. Riggen skal leveres i tredje kvartal 2005 til en pris på 210 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere