RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt signal om statlig Statoil-salg

Sist oppdatert:
Torsdag kom et nytt signal om at statens nedsalg i Statoil er rett rundt hjørnet. Rådgiver DnB Nor Markets oppgraderte aksjen
Korrigerer prosensatsen staten kan selge.

Etter at oljeprisen nådde en ny toppnotering onsdag på New Yorks råvarebørs, klinket meglerhuset DnB NOR Markets med en oppgradering av Statoil-aksjen fra hold til kjøp.

Kursmålet til Statoil-aksjen er nå på 96 kroner på tre måneder sikt.

Oppgraderingen fra DnB Nor Markets kommer samtidig med at oljeprisen er på det høyeste nivået på 13 år, og steg til nesten 41 dollar pr. fat i New York. De fleste markedsaktørene venter nå at oljeprisen vil falle tilbake.

DnB Nor Markets er statens hoffrådgiver i statlige nedsalg.

Signal om salg

Oppgraderingen kan ses som et signal om at et nedsalg fra staten i Statoil er rundt hjørnet. Dette samsvarer også med uttalelsene olje- og energiminister ga til Aftenposten i går. Her kom det frem at Statoil-aksjer for hele 26,5 milliarder kroner kan bli lagt ut, hvis det blir vedtatt at staten skal selge seg ned i oljeselskapet.

- Det har vært endel oppmerksomhet rundt spørsmålet om ytterligere nedsalg. Vi har funnnet det riktig å minne om at vi har denne muligheten. Stortinget har gitt oss en fullmakt til å selge ut inntil en tredjedel av selskapets verdi, sa olje- og energiminister Einar Steensnæs til Aftenposten i går.

Staten har hatt en tillatelse fra Stortinget siden april 2001 til å selge 33,3 prosent av Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere