RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sjokk fra Ali G

Sist oppdatert:
Nok en gang har Ali G, alias Sacha Baron Cohen, rystet amerikanerne.

(SIDE2): Ali Gs egentlige navn er Sacha Baron Cohen. Han har programmet «Ali G Innit» på Channel 4 i USA, og på nettet kan vi lese om flere som mener komikeren postulerer en humor som er mer pinlig og fornedrende enn det den har som hensikt å være: morsom.

Siste påfunn fra Ali G-kanten fant sted på samme dagen da det smalt i London. Ali G og tv-teamet besøkte en velstående sørstatsfamilie under det påskudd at han jobbet med en dokumentar om Dixie-kulturen.

Grov sjikane

George Matthews Marshall IV bor på en herregård fra 1852. Han og datteren Heather ble rystet etter hvert som «intervjuet» utviklet seg. Helt uventet ble de utsatt for grov sjikanering og prøvd fremstilt som rasistiske slavehandlere.

- Vår familie har bodd i dette huset i 152 år. I løpet av den tiden har vi aldri opplevd at noen har prøvd å narre oss. Og vi har hatt tusenvis av besøkende på omvisning i huset hvert år. Dette ble den første ubehagelige episoden vi har opplevd siden borgerkrigen, sier Marshall til New York Post.

Klinte med «prostituert»

Under «intervjuet» prøvde Ali G blant annet å få dem til å komme med rasistiske uttalelser og hevde at de var for slaveriet. Det hele toppet seg da Ali G introduserte en omfangsrik negresse for forsamlingen og fikk det til å fremstå som hun var en prostituert som var sammen med ham. Foran herskapet satt hun og klådde på Ali G i påvente av sjokkerte reaksjoner.

Da Marshall-familien skjønte at det hele var ment som et humoristisk påfunn, fikk de en venn av familien til å eskortere gjestene ut.

- Ondsinnet

- Dette er ikke humor, skriver en opprørt seer på en amerikansk nettside og mener programmene er «ondsinnet»:

- Han er så uforskammet med gjestene sine at det grenser mot ydmyking. ... Det jeg virkelig finner problematisk med programmet, er at mannen rett og slett er ond.

Taus Ali G

Når det gjelder Ali Gs siste påfunn, synes selv hans pressetalsmann å ha fått nok:

- Jeg er nødt til å svare med et kjedelig, godt brukt «Ingen kommentar», sier han til New York Post.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere