RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt skattekrav til Telenor-juvel(Ny)

Sist oppdatert:
Russiske skattemyndigheter har nå sendt sin andre skatteregning til Telenors russiske mobilsatsning Vimpel Communications. Kravet er mindre enn fryktet
Nytt: Oppdatert med kursutvikling for Vimpelcom

Fra før har Vimpelcom fått et større krav for 2001, som selskapet nå forhandler med det russiske skattekontoret om.

Det nye kravet mot Vimpelcom gjelder inntektsåret 2002 og lyder inkludert gebyrer og bøter på 20,9 millioner dollar. Telenor eier 29 prosent av Vimpelcom, som er Russlands nest største mobilselskap.

Det nye skattekravet er i likhet med det Vimplecom fikk for 2001, kun foreløpig. Kravet lyder på 14,7 millioner dollar i ekstraskatt og gebyrer og bøter på 6,2 millioner dollar, ifølge Vimpelcom.

Skattekontoret har i det nye kravet ikke bestridt fradragsretten for Vimpelcoms investeringer gjennom datterselskapet KB Impuls, slik de gjorde i kravet for 2001.

Dette gjør at kravet er klart mindre enn fryktet, og Vimplecom-aksjen steg 9 prosent i etterbørs-handel i USA i går, etter et fall på 0,9 prosent i ordinær handel.

Vmpelcom sier i melding som kom etter børs i USA i går at de nå gjennomgår kravet med tanke på eventuelle protester.

Selskapet opplyser videre at de har konstruktive samtaler rundt kravet for 2001 med skattemyndighetene. Det kravet var på 159 millioner dollar og sendte kursen på Vimpelcom kraftig ned da det ble kjent.

Det var da fryktet at Vimpelcom skulle oppleve en rush av skattekrav på linje med hva det russiske oljeselskapet Yukos har vært igjennom det siste året.

Ifølge Vimpelcom har de ikke mottatt meldinger om en gjennomgang for 2003, men utlukker ikke at det kan kom på et eller annet tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere