RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt skip til RXT

Seismikkselskapet RXT bestiller nytt skip til 180 millioner kroner.

Dette er selskapets fjerde operasjonsskip.

- Det er et bra marked om dagen, og vi bestiller derfor et nytt skip, sier finansdirektør Odd Erik Rudshaug i Reservoir Exploration Techology til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet investerer i sin fjerde seismikkoperasjon til en prislapp på 180 millioner kroner og gjelder en Vector Seis Ocean (VSO), og seismikkutstyrsløsning fra leverandøren Input/Output Inc. (I/O).

Ikke avgjort
Det er ikke avgjort hvor selskapets nyanskaffelse skal gå i drift.

- Det kan være flere steder, men mest sannsynlig i Sør-Amerika eller Midtøsten, sier Rudshaug til NA24.

VSO støtter innhenting av multikomponent seismiske havbunnsdata. Teknologien skiller seg fra konvensjonell taueseismikk ved at kablene legges på havbunnen i stedet for å bli tauet i vannet. Bruk av høyteknologiske bøyer gjør at RXT bruker minst ett skip mindre for å innhente data sammenlignet med konkurrerende tilbydere. Dette systemet vil være utstyrt med ni kabler og inngå i RXTs fjerde operasjon, som ventes å være i drift mot slutten av fjerde kvartal 2007.

Aksjeoppgang
Selskapet ble etter en lengre ventetid tatt opp på børs på tampen av året. Aksjekursen var ved inngangen til børsen på 49 kroner og mandagens sluttkurs ble notert på 54,50 kroner.

- RXT er fokusert på å ytterligere ekspandere vår globale virksomhet og vi er fornøyde med å plassere ordren for det fjerde VSO systemet, skriver administrerende direktør Michael Scott i RXT i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere