RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt søksmål mot Stolt og Odfjell

Sist oppdatert:
En bobestyreren for et konkurs amerikanske kjemikalietankrederi har nå tatt ut stevning mot Stolt-Nielsen, Odfjell og fire andre rederier med krav om "titalls millioner dollar"
Det er det føderale bobestyreren for kjemikalietankrederiet ONE Shipping som nå føyer seg inn i rekken av saksøker mot kjemikalietankrederiene som har vært innblandet i det ulovlige pris og kartellsamarbeidet i bransjen.

De fire selskapene som har vært ansett som kjernen i det ulovlige kartellsamarbeidet Stolt-Nielsen, Odfjell, JO Tankers og Toyko Marine er stevnet, men i tillegg trekkes også Copenhagen Tankers of Connecticut og TMM fra Mexico for retten, melder TradeWinds.

Saksokerne vil forsøke å tredoble erstatningen utover deres virkelige tap, noe som ved en seier i erstatningssaken vil gi over 100 millioner dollar til konkursboet.

Ifølge stevningen hadde ONE Shipping en ledende markedsandel på trafikken mellom USA og Latin-Amerika

Rederiet skal ha vært lønnsomt fra 1962 til 1998, og skal ha vært forsøkt kjøpt opp av både Stolt og Odfjell på 1990-tallet. Men etter forsøkene ble mislykket, skal de to rederiene i stedet gått over til et prissamarbeid og rigging av anbud og andre ulovlige praksiser for å presse ONE Shipping ut av markedet mener bobestyrer.

ONE Shipping ble slått konkurs i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere