I Bergen er det registrert 39 nye koronasmittede personer det siste døgnet. Det er 20 flere enn snittet den siste uken, melder NTB.

32 av de nye tilfellene er nærkontakter. Tre har ukjent smittevei og fire har usikker smittevei, opplyser Bergen kommune.

Så langt har 5102 personer i Bergen fått påvist smitte.

Det meldes om store utfordringer med smittesporing i studentmiljøet i byen. Høgskulen på Vestlandet melder om bekreftet smitte hos minst ni studenter, skriver Bergensavisen.

- Vi har ikke full oversikt nå, men vi jobber med å få det, sier assisterende smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen til avisa.

Positive prøvesvar kommer fra flere tiltalls personer knyttet til studentmiljøet.

Smittesporingsarbeidet blir vanskeliggjort ved at flere av studentene allerede har reist hjem fra studiestedet når smittesporerne ringer for å varsle om en positiv test, eller at de er nærkontakt til en som er bekreftet smittet, skriver BA.

- Ikke tid for festing

Kommunen advarer mot fester.

- Det er ikke tid for festing nå, og det er viktig at alle følger den nye regelen om at man ikke bør ha besøk av flere enn to gjester samtidig, uttalte smittevernoverlege Frank van Betten ifølge en melding fra Bergen kommune torsdag.

Nedgang nasjonalt

Det siste døgnet er det registrert 831 koronasmittede i Norge. Det er 153 færre enn dagen før og 203 færre enn samme dag i forrige uke.

Det er stor geografisk variasjon når det gjelder smittetrykk landet rundt, og i enkelte kommuner er utfordringene store.

Les også: Fortsetter å utrede AstraZeneca-vaksine og bivirkninger

Trondheim: Flere skoler i karantene

I Trondheim er ni skoler berørt av koronasmitte og flere hundre elever er satt i karantene. Åtte personer - fem flere enn dagen før- har fått påvist smitte det siste døgnet.

Les også: Smitten stiger i Trondheim – åtte nye smittede

Oslo: 352 nye tilfeller

Det er registrert 352 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 35 flere enn snittet de sju foregående dagene.

352 tilfeller er 69 flere enn onsdag, og 21 flere enn samme dag forrige uke.

Fredag meldes det om 48 nye smittetilfeller Drammen (27 færre enn dagen før), 15 nye tilfeller i Haugesund (også der en liten nedgang) og 15 nye tilfeller i Stavanger.

Les også: 48 nye smittetilfeller i Drammen

Tre fylker sto for 81 prosent

I uke 11 utgjorde de tre fylkene Oslo, Vikene Vestfold og Telemark 81 prosent av de meldte tilfellene, mens Trøndelag og Møre og Romsdal hadde lavest forekomst.

Sist uke gikk antall meldte tilfeller opp i sju fylker og var stabilt eller gikk ned i fire fylker, ifølge Folkehelseinstituttet. Det var størst økning i Viken, Rogaland og Vestland. I hvert fylke er det også store variasjoner i smittetrykk mellom kommunene. Drammen kommune ligger høyt, men ikke høyest på barometeret i Viken fylke, mens bydelen Fjell skiller seg ut også i landsmålestokk.

Insidenstallet

Tallet som brukes til å måle smittetrykk er gjerne antallet nye smittetilfeller siste 14 dager per 100.000 innbyggere. Per 25. mars var dette insidenstallet 667 for Drammens vedkommende mens tilsvarende tall for bydelen Fjell var 2399,92. Til sammenligning er insidenstallet i bydel Stovner - som er verst rammet i Oslo - «bare» 1614,8 (per 26. mars). For Oslo som helhet var tallet 654,9 per 25. mars.


Smittetrykket fra fylke til fylke

De høyeste insidenstallene i hvert fylke i Norge per 25. mars er det disse kommunene som står for:

 • Lørenskog (899,7), Viken
 • Stad (835,4), Vestland
 • Haugesund (827,7), Rogaland
 • Oslo (654,9), Oslo
 • Færder (542,5), Vestfold og Telemark
 • Beiarn (393,3), Nordland
 • Balsfjord (269,8), Troms og Finnmark
 • Grue (325,2), Innlandet
 • Fjord (159,9), Møre og Romsdal
 • Farsund (144,5), Agder
 • Nærøysund (93,5), Trøndelag