*Nettavisen* Nyheter.

Nytt spill til Myst-jubileum

Dataspillet Myst var lenge det mest solgte spillet i verden. Nå feirer spillet 10 år, og jubiléet markeres med en oppfølger.

19.01.04 18:55

"Uru: Ages Beyond Myst" er tittelen på oppfølgeres som ble lansert i forrige uke. Spillet kan også spilles via Internett.

PC-klassiker
Myst var et av de første dataspillene som kom på CD, og var årsaken til at mange kjøpte sin første CD-spiller til PC-en.

Myst var elsket av sine tilhengere, men mislikt av de største tilhengerne av en annen klassiker, Doom. Skaperne av Doom hater Myst. Myst mangler det Doom er bygd opp rundt: Tempo, skrekk og action, skriver David Kushner i boken " Masters of Doom".

Det største skillet mellom Doom og Myst er likevel graden av vold. I Myst er det minimalt med vold, og spillerne blir verken sprengt eller massakrert med maskingevær.

I stedet dreier spillet seg om å utforske ukjente verdneer og løse intrikate gåter.

Egne verdener
Oppfølgeren URU kan også spilles uten nettilkobling, men spilleren vil da miste noen av spillets "verdener" og muligheten til å spille mot hverandre.

En nyhet i Uru er at spillerne selv kan lage egne verdener. Disse kan bare besøkes av medspillerne som får et passord, skriver Ny Teknik.

De to første Myst-versjonene ble utviklet av brødrene Rand og Robyn Miller. Deretter kom Exile, laget av et frittstående selskap. Med Uru er Rand Miller tilbake sammen med tidligere kollegtaer i selskapet Cyan som utviklet Myst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.