RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt steg for pant i New York

Sist oppdatert:
Mens prosessen for en utvidelse av panteordningen i delstaten New York så ut til å halte i forrige uke, har den tatt et nytt viktig skritt videre tirsdag kveld
Det er klart etter at komiteen for Ways and Means i delstatens Representantenes Hus (The House) i går kveld norsk tid vedtok forlaget til utvidelse av panteordningen med klar margin. Av komiteens medlemmer stemte 23 for, 10 imot og to blankt.

Forslaget skal dermed videre til komiteen for regelverk i løpet av de nærmeste dagene, og deretter til plenumsbehandling i The House og til slutt til delstatssenatet. Tidligere har forslaget passert to av komiteene i New Yorks kongress.

Lovforslaget har imidlertid fortsatt dårlig tid. Det er nødvendig med behandling i begge kamre før kongressesjonen avsluttes 23. juni.

Komiteens bifall kommer kun dager etter at et motforslag som gikk ut på å droppe pant i delstaten ble fremsatt av pantemotstanderne. Forslaget skapte frykt for at prosessen skulle avspore i innspurten, men fortsatt er det nå sannsynlig at utvidelse kan komme i havn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere