RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sterkt kvartal av Vimpelcom

Sist oppdatert:
Telenors hovedinvestering i det russiske mobilmarkedet, Vimpelcom fortsetter å være en pengemaskin. Driftsinntekene har økt med 71 prosent siden i fjor
Vimpelcom, som er Russlands nest største mobilselskap, fikk en omsetning i tredje kvartal på 379 millioner dollar, mot 221,1 millioner i samme periode i fjor. Telenor har en eierandel på 25 prosent i Vimpelcom.

Det ga et resultat på 72,2 millioner dollar, mot 40,5 millioner i samme periode i fjor. Resultatet er på linje med konsensus estimatene til Reuters Research.

Mye av driveren for driftsinntekene er den regionale satsningen, som har økt sine nettoinntekter fra 19,2 millioner dollar i fjor til 118,7 millioner dollar i årets tredje kvartal.

Konkurransen er imidlertid hardere i det russiske markedet, og omsetningen pr. bruker har falt som følge av et økt antall regionale kunder og kutt i prisene. Inntekten pr. kunde falt 19,8 dollar pr. måned til 14,4 dollar i årets tredje kvartal. Men på den positive siden så har kostnaden med å skaffe seg en ny kunde falt fra 24,6 dollar til 18,8 dollar.

Tiden abonnentene bruker på mobiltelefoni har falt fra 97,2 minutter pr. måned til 92,7 minutter. Fallet skyldes økning i antallet på forhåndsbetalte abonnementer.

Totalt sett har bruttomarginen økt fra 80,2 prosent i tredje kvartal 2002 til 81,8 prosent.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet 9,26 millioner abonnenter, en økning på 130 prosent fra samme tidspunkt i fjor. Pr. i dag er antallet økt til 10,37 millioner, hvorav 5,39 millioner befinner seg i selskapets hovedmarked i Moskva. Markedsandelen i Moskva har sunket fra 52,7 prosent til 49 prosent, mens markedsandel i hele det russiske markedet har steget fra 26,5 prosent til 31 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere