RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sterkt kvartal for Nordic American

Sist oppdatert:
Tankrederiet Nordic American Tanker Shipping har logget et nytt sterkt kvartal fra kontraktene med oljeselskapet BP
Selskapet fikk et resultat på 14,9 millioner dollar i første kvartal, mot 10,9 millioner dollar i samme periode i fjor.

Driftsresultatet ble på 15,4 millioner dollar, en forbedring på 4 millioner fra samme periode i fjor. Selskapet gir som følge av resultatet et utbytte på 1,70 dollar pr. aksje i andre kvartal.

Selskapet eier tre suezmax-tankskip som går på kontrakter til oljeselskapet BP. Kontraktene som har en varighet på syv år går ut 1. oktober i år etter at BP ikke erklærte en opsjon på å forlenge. Kontraktene har vært såkalt "hell and High Water"-kontrakter hvor raten har vært minimum 22.000 dollar pr. dag eller spotraten dersom denne har vært høyere. I første kvartal fikk selskapet i snitt en rate på 63.787 dollar pr. dag.

Etter tilbakelevering av skipene fra BP har selskapet etter at vedtektene i ikke ble endret på en ekstraordinær generalforsamling tidligere i år, tre muligheter for videre drift. Enten å reforhandle med BP, putte skipene i spotmarkedet eller å sikre seg lengre kontrakter, eller en kombinasjon av de tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere