RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sterkt kvartal fra Frontline(Ny3)

Sist oppdatert:
Frontline har overraskende lagt frem tall for andre kvartal mandag før børs. Resultatene viser styrken i tankmarkedet det siste halvåret, og bekrefter arbeidet med kapitalfrigjøring
Nytt: Kommentarer fra Frontline

Frontline har i dag tatt markedet på senga og lagt frem tall for andre kvartal. Rederiet fikk et resultat pr. aksje på 2,04 dollar i andre kvartal, mens det ifølge estimater fra First Call var ventet 1,56 dollar. I samme periode i fjor var underskuddet på 43 cent.

- Hvor for kom tallene nå?

- Vi har nok vært dårlige til å kommunisere at de ville komme, de var klare nå, sier adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline til iMarkedet.

Omsetningen endte på 229 millioner dollar, mot 87,3 millioner i fjor. Driftsresultatet endte på 138,5 millioner dollar, mot 12,7 millioner i andre kvartal 2002. Nettoresultatet var på 155,1 millioner dollar, mot minus 33 millioner i samme periode i fjor.

Stort utbytte, ser mer

Det John Fredriksen-kontrollerte rederiet vil utbetale et utbytte på 1,10 dollar for kvartalet. Av dette er 85 cent å betrakte som ekstradividende.

Når det gjelder utsiktene for tredje kvartal, opplyser rederiet at de vil få en inntjening pr. aksje som overstiger minimumsutbyttet på 25 cent. Halvparten av den tilgjengelige flåten i kvartal er sluttet på rater som i snitt ligger 10.000 dollar over rederiets breakeven-nivå.

Rederiet skriver videre at eventuell overskuddsdividende vil avhenge av en positiv utvikling i ratene i resten av tredje kvartal.

Styret i Frontline fortsetter å se et volatilt markedet, men opprettholder de gode utsiktene for resten av året. De forventer en bedring i ratene i september/oktober basert på behovet for å fylle oljelagrene verden over.

Det kan blir mer utbytte

I dagens rapport gjentar Frontline at de jobber aktivitet med tiltak som kan frigjøre mer penger til aksjonærene i tankrederiet. Det er i tråd med uttalelsene til Frontline-direktør Tor Olav Trøim til Finansavisen i forrige uke.

- Det for stå for hva det er , jeg har ingen kommentarer til dette, sier Lorentzon til iMarkedet, og viser forøvrig til rederiets styremedlem Tor Olav Trøim, som uttalte seg til avisen.

- Styret ser aktivt på måten selskapet bruker sin kapital, skriver Styret, opplyser at de ser på tiltak som leasing, obligasjonsfinansiering i tillegg til tradisjonell bankfinansiering.

Lorentzon vil ikke legge mer i det enn hva rederiet har kommunisert tidligere.

- Vi jobber videre med finansiering som vanlig, det er en kontinuerlig prosess, sier han til iMarkedet.

Kapitalen som frigis i en slik refinansiering vil ifølge rapporten distribueres til aksjonærene i form av ekstraordinær dividende, ifølge selskapet.

Frontline solgte i andre kvartal fire suezmax, hvorav to går på lange kontrakter tilbake til rederiet. Rederiet tok nå i juli levering av sitt siste nybygg, som ble finansiert i bankmarkedet.

Godt over breakeven

Frontlines flåte av suezmax-tankskip og suezmax-kombinasjonsskip tjente i snitt 39.600 og 35.200 dollar pr. dag i andre kvartal på timecharterbasis. De dobbelt så store VLCC'ene (Very Large Crude Carriers) hadde en snittinntjening på 46.000 dollar.

Breakeven-nivåene er nær uendret fra første andre kvartal, og forventes å ligge på 20.600 dollar pr. for VLCC'ene i tredje kvartal, mens suezmax'ene ventes å trenge minst 14.1000 dollar for å gå i null.

Lorentzon bekrefter at Frontlines breakeven-nivåer nå ikke vil komme særlig lavere, men ser heller ikke noen større endringer ut året.

- Rentebunnen er nok nådd, konstaterer Lorentzon, som opplyser rederiet har økt rentebindingen noen for kortere tidsperioder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere