RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sterkt VLCC-salg på gang

Sist oppdatert:
Taiwans Formosa Plastics skal være i ferd med å selge sitt supertanker-nybygg Formosapetro Forever til det som fortsatt er en meget sterk pris tatt i betraktning spotmarkedets fall
Skipsmeglere iMarkedet.no snakket med i etterkant av shippinginvestoren Fred Chengs kjøp av den 2005-bygde VLCC'en Spyros for knallsterke 140 millioner dollar tidligere i juni, mente prisen var i overkant tatt i betraktning fallene i spotmarkedet.

Det ser likevel ut til at lysten på å sikre seg moderne supertankere gjør at prisene fortsatt holder seg knallsterke. TradeWinds melder nå at Formosa Plastics skal være i ferd med å selge nybygget Formoapetro Forever for meget sterke 135 millioner dollar.

Tatt i betraktning at Formosapetro Forever er noe mindre med sine 281.000 dødvekttonn sammenlignet med Spyros på 310.000 tonn, så er prisen omtrent uendret.

Det er fortsatt uklart hvem som er kjøper av skipet, men det pekes mot en USA basert kjøper, etter at rykter om at Fred Cheng også var sentral her har vært fremme.

Supertankeren som leveres i august ble lagt ut for salg for tre uker siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere