Gå til sidens hovedinnhold

- Nytt storspill fra Nintendo

- Vi har fått beskjed om å rydde hyllene, sier sjef for USAs største spillbutikkjede.

(Spill): I et intervju med CNBC snakker administrerende direktør Dan DeMatteo i Gamestop om sine forventninger til spillbransjen i 2009, og forbrukere som ønsker seg en billigere Playstation 3 har fått seg en ny alliert.

PS3 koster 400 dollar i USA og er i utgangspunktet den dyreste spillmaskinen på markedet. Til tross for at Sony gang på gang har avkreftet at et priskutt er på vei, er det en bred oppfatning at selskapet snart kutte.

PS3-kutt i juni?

Analytikere forventer at kuttet kommer i forbindelse med spillmessen E3 i juni.

- Prisen på PS3 er helt klart et problem i denne økonomien, sier DeMatteo.

Han tror heller ikke det vil hjelpe om Sony slår 50 dollar av på prisen, for å få en merkbar effekt tror han Sony må trekke 100 dollar fra utsalgsprisen.

DeMatteo tror Xbox 360 ligger på et fornuftig prisnivå, men sier til CNBC at også Nintendo kan komme til å sette ned prisen på Wii.

- Jeg tror etterspørselen kan synke såpass at Nintendo ser seg nødt til å kutte i prisen på Wii. Nintendo har nok krutt til å gjøre det. Komponentkostnadene har sunket betydelig. Tidligere gikk de i null på Wii, men nå har de en betydelig margin på salget, hevder direktøren.

- Storspillene kommer

Mens økonomiske forholdene verden rundt har lagt en demper på forbrukernes kjøpelyst og -evne, har ikke Gamestop merket særlig til nedgangen. Spillbutikken henvender seg til kjernespillerne, og har ifølge nettsiden en lojal kundegruppe.

Spill som «Grand Theft Auto IV» og «Super Smash Brothers: Brawl» var dessuten titler som satt salgsrekorder i 2008. Så langt i 2009 har vi ikke sett eller hørt om de største spillene, men DeMatteo tror de kommer.

- Vi tror det nye «Call of Duty» kommer til å bli en av årets bestselgere. Folk kan nesten ikke vente på å få mer informasjon fra det akkurat nå. Vi har også tro på Activisions nye «DJ Hero» samt Harmonix- og EA-spillet «The Beatles: Rock Band».

DeMatteo hinter også til at Nintendo vil komme med et hittil uannonsert storspill innen utgangen av året.

- De har ikke gitt oss noe informasjon ennå, men har gitt oss beskjed om å holde av plass i hyllene, sier Gamestop-sjefen.

Det spekuleres i om Nintendos stortittel kan være et nytt spill i «Zelda»-serien. Nintendo hintet om at de jobbet med et slikt spill i juli 2008, men siden har vi ikke hørt noe.

Forvent mange spennende spillnyheter fra spillmessen E3 i juni.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Kommentarer til denne saken