RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt svakt kvartal for OHI

Sist oppdatert:
Verkstedsgruppen OHI fortsetter å slite med underskudd, og bunnlinjen reddes av et salg av datterselskap. Det jobbes nå med å finne en ny strategi for konsernet
Driftsresultat i første kvartal viser minus 10,4 millioner kroner, mot et overskudd i samme periode i fjor 3,4 millioner. Resultat før skatt ble på 9,3 millioner og skyldes gevnst fra salget av Hitech Marine Automation.

Salget av HMA ga et ekstraordinært driftstap på 11 millioner, mens salget ga en motsvarende finansinntekt på rundt 21 millioner.

Når det gjelder utsiktene så skriver styret at "OHI vil bruke de neste kvartalene på å stake ut ny strategi for konsernet".

Omsetningen i konernet falt fra 172,8 millioner i fjor til 15,4 millioner i årets første tre måneder.

OHI har ikke inngått nye ordre i løpet av kvartalet.

Når det gjelder gjeldsanering som er vedtatt så er det forventet en regnskapsmessig reduksjon av tidligere tap i størrelsesorden 10-15 millioner kroner. Egenkapitalen vil øke mindre enn dette, ifølge selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere