RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt tap fra Active 24

Sist oppdatert:
IT-selskapet Active 24, med Thomas Christenssen i spissen, leverte svake tall for andre kvartal.
IT-selskapet Active 24, som blant annet leverer hostingtjenester til bedriftsmarkedet samt er en av de største domene-handlerne i markedet, leverte tall for andre kvartal fredag.

Selskapet kunne melde om en omsetning på 55,1 millioner kroner i kvartalet, mot 55,3 millioner kroner samme kvartal året før.

Driftskostnadene økte noe, slik at driftsresultatet før avskrivninger endte på 6,7 millioner kroner i pluss, mot 8,7 millioner kroner i pluss samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte med et tap på 1,11 millioner kroner, mot et overskudd på 4,23 millioner kroner samme periode året før. Resultat før skatt endte med et tap på 2 millioner kroner mot et overskudd på 1,5 millioner kroner i fjor.

Selskapet skriver at de har strømlinjeformet selskapet noe som har medført at ledelsen nå er sentralisert til kontoret i Oslo. Antall ansatte er også ned med rundt 10 prosent til 209 personer. Det er forventet at antall ansatte vil falle ettersom selskapet vil selge ikke-kjernevirksomhet i tiden som kommer.

Active 24 skriver videre at de har signert en intensjonsavtale om salg av virksomhet som er utenfor kjernen. Dette salget vil påvirke omsetning og kostnader i 2006, men selskapet vil kommunisere påvirkningene når salget er gjennomført.

Selskapet skriver videre at avskrivningene vil øke kvartalsvis med 1,6 millioner kroner fra tredje kvartal og utover. Dette som følge av investeringer i datasenter og produkter.

Eilert Hanoa og Mamut har lagt inn bud på alle aksjene i selskapet. Budet går ut 8. august. Tilnå har Mamut klart å sikre seg rundt 50 prosent av aksjene i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere