RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt tilfelle av botulisme bekreftet

Oslo (NTB): Folkehelseinstituttet bekrefter det andre tilfellet av botulisme blant sprøytenarkomane i høst. Det er mistanke om ytterligere fire tilfeller.

Fem av de syke er lagt inn på sykehus i Oslo, mens den siste er lagt inn på sykehuset i Tønsberg, opplyser Nasjonalt folkehelseinstitutt. Rusmisbrukere og helsepersonell bes være ekstra oppmerksomme på mulig forurenset heroin i omløp i Oslo-området og Vestfold.

Det har ikke vært noen dødsfall knyttet til botulismeutbruddet i høst. Fire av de syke er menn, mens to er kvinner. De er mellom 35 og 55 år gamle.

Botulisme er en alvorlig sykdom med nervelammelser som skyldes giftstoffer produsert av en bakterie. Det finnes tre former for botulisme: matbåren-, sår- og spedbarnsbotulisme. Tilfellene fra Oslo-området gjaldt mistanke om sårbotulisme, forbundet med injeksjon av heroin.

Folkehelseinstituttet ba for halvannen uke siden personer som injiserer heroin, om å kontakte lege dersom de får symptomer på botulisme. Symptomene er øyelokkslammelser, dobbeltsyn, svelgevansker/talebesvær, lammelser, munntørrhet og vanskeligheter med å puste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere