*Nettavisen* Nyheter.

Nytt tilfelle av meslinger påvist i Oslo

En person er smittet med meslinger, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider. Foto: (Flickr)

Det er påvist et tilfelle av meslinger i Oslo. Mennesker som kan ha vært utsatt for smitte vil bli kontaktet.

27.04.19 13:33

Torsdag 26. april ble det påvist et tilfelle av meslinger i Oslo, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider. Personen som er smittet ble smittet i Europa, og Folkehelseinstituttet skriver at de som kan ha vært utsatt for smitte er kontaktet. Dette gjelder særlig de som reiste med Norwegian fra Lisboa til Oslo 24. april.

Det tilbys vaksinering av eventuelle ubeskyttede passasjerer ved Oslo legevakt lørdag.

I Norge er det høy vaksinasjonsdekning og meslingsmitte er ikke lenger like pågående som før. I noen europeiske land er imidlertid vaksinasjonsdekningen mye lavere, og flere land har for tiden en pågående smitte.

Folkehelseinstituttet oppfordrer derfor foreldre til å fremskynde MMR-vaksinasjon for små barn når man skal reise utenlands.

– Vaksinen mot meslinger er veldig effektiv. Svært sjelden kan likevel vaksinerte personer bli smittet. Det er tilfellet i denne saken, men da vil som regel sykdommen være mildere, og smittsomheten mindre, sier overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet.

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som gir utslett med feber og kan gi et alvorlig forløp. Viruset smitter gjennom dråpesmitte og kan potensielt være dødelig for underernærte barn, barn som har svekket helsetilstand, eller spedbarn som er for unge til å bli vaksinert. Dersom man blir smittet, finnes det ingen spesifikk behandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.