RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt tungt kvartal for GGS

Sist oppdatert:
Adm. direktør Trond Christoffersen vil over i annen stilling etter nok et svakt kvartal for Global Geo-services.
I første kvartal måtte seismikkselskapet GGS logge et nytt stort underskudd, men driften viste faktisk en svakt positiv kontantstrøm før investeringer i perioden.

GGS melder om driftsinntekter på 39,3 millioner kroner i første kvartal i år, ned fra 48,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Svake tall

Det ga et driftsresultat på minus 38 millioner, opp fra minus 20,5 millioner i første kvartal 2006. nettoresultatet viste et underskudd på hele 44,9 millioner kroner, mot minus 27,9 millioner i samme periode i fjor. Avskrivninger og nedskrivninger av seismikkbiblioteket utgjorde nesten 35 millioner i første kvartal.

Driften viste en positiv kontantstrøm på 3,8 millioner kroner i første kvartal, og med refinansieringen som ble sluttført i kvartalet endte kassabeholdningen på 26,3 millioner kroner ved utgangen av perioden.

Ut av sjefsstolen

Ifølge første kvartalsrapporten så ønsker konsernsjef Trond Christoffersen å tre ut av toppstilling for å drive mer direkte med operasjonelle aktiviteter. Han blir sittende til styret har funnet en ny leder.


Kan få smell

GGS opplyser i sin delårsrapport at Kredittilsynet kan komme til å pålegge selskapet endringer i tidligere oppskrivninger av balanseverdier. Dette gjelder den såkalte NESCOS-investeringen hvor GGS reverserte tidligere nedskrivninger i 2005.

Videre har Kredittilsynet bedt GGS gjennomføre en test av verdien på seismikkbiblioteket tilknyttet den store PC-2000-studien som dekker Irans kontinentalsokkel.

Selskapet har foreløpig ikke gjort noen endringer i balansen som følge av Kredittilsynets påpekninger, og avventer en konklusjon fra Kredittilsynets vurdering. Patentene tilknyttet NECOS hadde ved utgangen av første kvartal en bokført verdi på 42 millioner, mens PC-2000-dataene var bokført med 104,7 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere