*Nettavisen* Nyheter.

Nytt utbrudd i Kina kan tyde på at koronaviruset har forandret seg

A worker in protective suit takes body temperature measurement of a woman following the coronavirus disease outbreak in Jilin, Jilin province, China May 17, 2020. Picture taken May 17, 2020. cnsphoto via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

SLÅR NED NYTT UTBRUDD: En helsearbeider sjekker temperaturen til en kvinne på gata i Jilin nordøst i Kina, der et nytt utbrudd skaper bekymring. Foto: Stringer (Reuters)

Pasientene ser ut til å bære på viruset lengre, og det tar lengre tid før de tester negativt, sier ekspert om nytt koronautbrudd i Kina.

20.05.20 16:01

Kinesiske leger sier koronaviruset viser seg på en ny måte bant pasienter som er en del av det nye utbruddet nordøst i landet. Sammenlignet med det opprinnelige utbruddet i Wuhan, ser legene viktige forskjeller som kan tyde på at viruset forandrer seg på hittil ukjente måter. Det kan vanskeliggjøre innsatsen for å slå det ned, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Nyhetsstudio: De siste nyhetene om koronapandemien

Bærer viruset lengre

Pasientene som er undersøkt i provinsene Jilin og Heilongjiang ser ut til å bære viruset i en lengre periode, og det tar lengre tid før de tester negativt enn det man har sett før, opplyste en av Kinas fremste eksperter på området, Qiu Haibo, på statlig fjernsyn tirsdag.

Fakta

Dette skiller smittetilfellene i Heilongjiang og Jilin fra Wuhan

Les også: Russland med ny topp i antall koronadødsfall


Full nedstenging

Byen Shulan i Jilin-provinsen ble sist uke erklært som høyrisikoområde etter at det dukket opp flere smittetilfeller med kobling til en kvinne uten kjent historiskk med reiser eller kontakt med viruset. Denne uken ble det innført nedstengningstiltak slik man så det i Wuhan i starten på koronapandemien. Shulan ligger nordøst i landet og har rundt 700.000 innbyggere.

Les også: Pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag 20. mai

Koronaviruset ble første gang identifisert av kinesiske myndigheter i Hubei-provinsen i Kina i desember 2019.

82.965 smittetilfeller

De siste tallene fra Kina onsdag forteller om 82.965 bekreftede smittetilfeller og 4634 døde av korona, melder det statlige nyhetsbyrået China Xinhua og nettstedet Worldometers.

China Xinhua News hadde onsdag denne rapporten om koronasituasjonen i Kina (tall fra tirsdag): Ett importert smittetilfelle i Indre Mongolia, 4 smittetilfeller med smittevei i husstand i Jilin, tre personer utskrevet fra sykehus og 87 pasienter som får behanding på sykehus.

Fakta

Koronapandemien onsdag 20. mai

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.