Kinesiske leger sier koronaviruset viser seg på en ny måte bant pasienter som er en del av det nye utbruddet nordøst i landet. Sammenlignet med det opprinnelige utbruddet i Wuhan, ser legene viktige forskjeller som kan tyde på at viruset forandrer seg på hittil ukjente måter. Det kan vanskeliggjøre innsatsen for å slå det ned, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Nyhetsstudio: De siste nyhetene om koronapandemien

Bærer viruset lengre

Pasientene som er undersøkt i provinsene Jilin og Heilongjiang ser ut til å bære viruset i en lengre periode, og det tar lengre tid før de tester negativt enn det man har sett før, opplyste en av Kinas fremste eksperter på området, Qiu Haibo, på statlig fjernsyn tirsdag.

Les også: Russland med ny topp i antall koronadødsfall

Full nedstenging

Byen Shulan i Jilin-provinsen ble sist uke erklært som høyrisikoområde etter at det dukket opp flere smittetilfeller med kobling til en kvinne uten kjent historiskk med reiser eller kontakt med viruset. Denne uken ble det innført nedstengningstiltak slik man så det i Wuhan i starten på koronapandemien. Shulan ligger nordøst i landet og har rundt 700.000 innbyggere.

Les også: Pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag 20. mai

Koronaviruset ble første gang identifisert av kinesiske myndigheter i Hubei-provinsen i Kina i desember 2019.

82.965 smittetilfeller

De siste tallene fra Kina onsdag forteller om 82.965 bekreftede smittetilfeller og 4634 døde av korona, melder det statlige nyhetsbyrået China Xinhua og nettstedet Worldometers.

China Xinhua News hadde onsdag denne rapporten om koronasituasjonen i Kina (tall fra tirsdag): Ett importert smittetilfelle i Indre Mongolia, 4 smittetilfeller med smittevei i husstand i Jilin, tre personer utskrevet fra sykehus og 87 pasienter som får behanding på sykehus.