Gå til sidens hovedinnhold

Nyttårsbarnet er en Oslo-jente

Oslo (NTB): Lille Ester kom til verden på Ullevål sykehus åtte minutter inn i det nye året. Alt er bra med nyttårsbarnet og begge mødrene.

Esters mor Silje Amundsen Faugli og medmor Inga Lund Bjørnsen smiler over babylykken når de viser fram den nyfødte datteren til fotografene onsdag ettermiddag.

Den nyfødte veier 4,2 kilo og måler 53 centimeter, opplyser sykehuset.

Oslo universitetssykehus mottar nyfødte på Ullevål sykehus og Rikshospitalet. Disse to stedene har til sammen landets største fødeavdeling med over 9.000 fødsler i året. Ved avdelingen på Rikshospitalet ble det født et barn klokken 3.24.

Haukeland universitetssjukehus i Bergen har landets nest største fødeavdeling. Men håpet om et vestlandsk nyttårsbarn ble svekket da det ble kjent at nyårets første fødsel på Haukeland skjedde klokken 1.56.

Det var bare 8 minutter etter at Midt-Norge fikk sitt nyttårsbarn. Fødeavdelingen ved St. Olavs hospital i Trondheim opplyste natt til onsdag at et barn ble født der klokken 1.48. På Sørlandet meldte det lokale nyttårsbarnet først klokken 7.26 om morgenen i Flekkefjord. (©NTB)