RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyttårsforsetter og strømpebukser

Sist oppdatert:
Den eneste dagen det forventes at vi minnes, feirer og vurderer året som har gått, ender opp med å bli den dagen i året vi glemmer. Eller ønsker å glemme.

Det som ser ut til å bli en vellykket kveld, ender på mystisk vis aldri helt som man hadde planlagt. Er man heldig er forspillet vellykket. Har man griseflaks går taxituren til festen på skinner, uten for mye magevrenging og kjeft fra sjåføren underveis. Men i det man ankommer festen, går det som regel ikke like knirkefritt.

Ukontrollerte stjerneskudd svir hull i kjolen og gjør den ufrivillig utfordrende. Vel, nå står den om ikke annet i stil til strømpebuksen som raknet på forspillet, men som fortsatt sitter klistret til kroppen takket være x antall mengder neglelakk. Og selv om den strategisk ble dratt opp under haken tidligere på kvelden, har den nå inntatt sin særegne posisjon nedpå knærne et sted, behagelig som alltid. Smell fra rakettene framkaller en tilstand pre fylleangst. Vi har tross alt tilbrakt det siste halve døgnet på en liten snurr.

Når klokken slår tolv forvandles festen til en eneste stor kampplass, der det kjempes om en å kysse, klemme eller bare en man vilkårlig ender opp med for å proklamere starten på 365 nye dager. I realiteten ender vi oftest opp med en eller annen pære beruset fremmed, fordi den vi aller helst vil dele øyeblikket med var kubbeklar klokken ti, og heller foretrekker å innvie det nye året på badegulvet med en flaske uekte champagne. Det ender med at man heller tilbringer halve kvelden forgjeves i taxikø, og den andre halvdelen av kvelden lettere irritert på samtlige teleoperatører som i år igjen ikke lar oss sende de 503 sms-ene vi dypt trenger å sende, men som blir liggende i utboksen grunnet pågangskollaps.

Dette er også dagen som skal markere starten på et nytt og bedre liv. År etter år sverger vi til nyttårsforsetter, der vi skal slutte å røyke, drikke og begynne å spise sunt. Dette rettferdiggjør det at vi ”for siste gang” på denne dagen tar svalestup i champagnen, kjederøyker maks og spiser som det ikke skulle være en dag i morgen. Dette som virket som en god idé tidligere på kvelden resulterer forutsigbart nok i flere nesten-drukningsulykker. Årsak: Skruppelløs plasking i alkoholholdig væske. Tilstand: Kritisk, men stabil. Fortsatt i live, men i alvorlig nikotinsjokk. Må muligens behandles for overspising.

Og dagen derpå? Tja, henviser til tidligere artikkel om fyllesyke, og kanskje en fremtidig en om amnesi. Og til det fåtallet som påstår å ha en vellykket nyttårsfeiring; jeg mistenker ugler i strumpfhosen.

Godt nytt år!

Diskuter her

Har du nyttårsforsetter? Del dem her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere