*Nettavisen* Nyheter.

Nyttårsforsetter på tur

Ta deg tid til en løpetur eller fem i ferien. Foto: Sergey Lavrentev (Thinkstockphotos)

Hvis du ikke allerede har brutt nyttårsforsettene dine, bør du ta en titt her.

04.09.12 11:09

Følg oss på FACEBOOK

Enten du har lovet å slutte å røyke, spise sunnere eller trene mer – hvorfor ikke kombinere de gode nyttårsforsettene med en ferietur?

Slutte å røyke

Finland og California har noen av verdens strengeste røykelover, så tar du en tur hit, kan du få det lille sparket bak du trenger.
Den amerikanske delstaten har for eksempel forbud mot å røyke på alle strender og du kan ikke ta deg en blås nærmere enn syv meter fra en lekeplass, sandkasse eller offentlig bygning.
I Finland har du ikke engang lov til å ta deg en sigarett på din egen veranda, og kjøper du tobakk til mindreårige, risikerer du fengselstraff.

Spise sunnere

Det er som regel ikke vanskelig å finne fram til kokkekurs på populære feriedestinasjoner. Det ligger bare et nettsøk unna, og med ny matinspirasjon følger nye vaner.
Middelhavskost blir sett på som noe av det sunneste som fins, så hva med et vegetarkurs i et kloster i Toscana eller gresk matlagingskurs på Kreta?
www.lifetravel.no
www.tema.startour.no

Trene mer

Bootcamp, treningsleir, aktiv ferie... Kall det hva du vil, men trene kan du gjøre overalt, ikke minst i ferien. Sjekk ut om hotellet ditt har et brukbart trimrom, eller om resepsjonisten har tips til fine løpeturer i området.
Det yrer også av spesialtilbud for deg som har satt deg ambisiøse mål om å bli sprekere i det forestående året. Apollo og Jomfrureiser arrangerer for eksempel trimturer med og uten Kari Jaquesson, og flere cruiseselskap har egne treningscruise.
En artig variant der du slår to fluer i samme smekk tilbys av Global Running Tours, som arrangerer guidede løpeturer mange steder rundt om i verden.
inspiratour.com
www.apollo.no
www.exodus.co.uk
www.globalrunningtours.com
www.jomfrureiser.no
www.msccruises.no
www.tema.startour.no
www.wildfitness.com

Finne deg sjæl

Yogakurs, meditasjon og eksotisk ro. For å bli et bedre menneske i 2011, kan du begynne med en helg i ro og fred der du ser innover i deg selv.
Dra for eksempel på ferie i kloster i Italia eller på meditasjonskurs til India.
www.lifetravel.no
www.golden-mango-travel.no

Finne kjærligheten

Er du singel og har som nyttårsforsett at 2011 er det året du skal møte Den Rette, så kan du for eksempel dra på en av de mange reisene som arrangeres for single.
Møt likesinnede, opplev verden sammen og møter du ikke den perfekte mannen eller kvinnen for deg, får du i alle fall en hyggelig ferie.
www.carpe-diem.no
www.turistforeningen.no

Annonsebilag