*Nettavisen* Nyheter.

Nyvalgt Høyre-nestleder ønsker Frp tilbake i regjering

Høyres nye nestleder, olje- og energiminister Tina Bru

Høyres nye nestleder, olje- og energiminister Tina Bru, vil dra partiet i en grønn retning. Hun ønsker samtidig oljeleting Lofoten og Frp velkommen tilbake i regjering. Foto: Ørn E. Borgen (NTB scanpix)

Høyres nye nestleder, olje- og energiminister Tina Bru, vil dra partiet i en grønn retning, men ønsker oljeboring Lofoten og Frp velkommen tilbake i regjering.

15.09.20 07:31

Bru er først og fremst blitt kjørt fram som en Høyre-profil i klimapolitikken og har i begge sine perioder på Stortinget sittet i energi- og miljøkomiteen.

– Det jeg kommer til å ta med meg inn, er selvfølgelig engasjementet mitt for klima, at vi skal fortsette å utvikle den politikken, sa hun til NTB etter å ha blitt valgt.

Til Klassekampen sier hun at alle partier må bli grønnere fram mot 2030, men at Høyres klimapolitikk er «veldig god».

Les også: Per Sandberg bytter parti: - Jeg lovet et brutalt comeback

– Undersøkelser viser at vi er i toppsjiktet på hvilke partier folk mener har best klima- og miljøpolitikk, sier Bru, som også ønsker Frp velkommen tilbake i regjering etter neste stortingsvalg. Det vil ikke være til hinder for er et mer klimatilpasset Høyre, mener Bru.

– Jeg tror Frp er et parti som ser store muligheter i det grønne skiftet, som et parti som er opptatt av industriutvikling og arbeidsplasser, sier hun.

Les også: Sylvi Listhaug: - Aldri i verden om jeg savner å gå tilbake til Venstre og KrF

Bru vil ikke peke på enkeltsaker der Høyre kan bedre klimapolitikken og sier hun alltid har stemt langs partilinjen i saken om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring. Høyre vil åpne området for konsekvensutredning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.