*Nettavisen* Nyheter.

Nyvalgt Labour-leder brøt etikette

Den nyvalgte Labour-lederen Jeremy Corbyn fortsatte sin ukonvensjonelle stil da han mandag angrep statsminister David Cameron midt under De konservatives landsmøte i Manchester.

Det er en uskreven regel i britisk politikk at partiledere holder seg unna stedet der de andre partiene har landsmøter. Corbyn gikk til kraftig angrep på den konservative regjeringens nedskjæringspolitikk da han talte på et møte i katedralen i Manchester, som bare er en drøy kilometer unna der De konservative holder sitt landsmøte.

Rundt 7.000 hadde møtt opp for å høre den nye Labour-lederen, mange kom ikke inn i katedralen og Corbyn talte på nytt til de mange hundre som hadde samlet seg utenfor katedralen.

– Jeg utfordrer hele tankegangen om at nedskjæringer er en økonomisk nødvendighet når det i virkeligheten er et politisk valg gjort av dem som ønsker at forskjellene mellom rike og fattige skal øke, sa Corbyn.

Da det konservative partiet åpnet sitt landsmøte i Manchester søndag demonstrerte 60.000 mot regjeringens nedskjæringspolitikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag