RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyvalgt Labour-leder brøt etikette

Den nyvalgte Labour-lederen Jeremy Corbyn fortsatte sin ukonvensjonelle stil da han mandag angrep statsminister David Cameron midt under De konservatives landsmøte i Manchester.

Det er en uskreven regel i britisk politikk at partiledere holder seg unna stedet der de andre partiene har landsmøter. Corbyn gikk til kraftig angrep på den konservative regjeringens nedskjæringspolitikk da han talte på et møte i katedralen i Manchester, som bare er en drøy kilometer unna der De konservative holder sitt landsmøte.

Rundt 7.000 hadde møtt opp for å høre den nye Labour-lederen, mange kom ikke inn i katedralen og Corbyn talte på nytt til de mange hundre som hadde samlet seg utenfor katedralen.

– Jeg utfordrer hele tankegangen om at nedskjæringer er en økonomisk nødvendighet når det i virkeligheten er et politisk valg gjort av dem som ønsker at forskjellene mellom rike og fattige skal øke, sa Corbyn.

Da det konservative partiet åpnet sitt landsmøte i Manchester søndag demonstrerte 60.000 mot regjeringens nedskjæringspolitikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere