RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OAS: Honduras må la Zelaya komme hjem

Lima (NTB-Reuters): Honduras må la den styrtede presidenten Manuel Zelaya få komme hjem før landet blir gjenopptatt i OAS, sier organisasjonens president José Manuel Insulza.

Organisasjonen av amerikanske stater suspenderte Honduras i fjor etter kuppet mot Zelaya. I dag for han i Den dominikanske republikk og risikerer å bli stilt for retten for korrupsjon om han vender hjem.

- Jeg ser gjerne at Honduras blir med i OAS igjen. Men jeg tror måten man kan gå videre med denne saken, er ved å la Manuel Zelaya få vende hjem, sa Insulza foran OAS' årlige toppmøte i Lima neste uke.

USA sa i forrige måned at det var på tide å slippe Honduras inn i varmen igjen, men de fleste landene i Sør-Amerika er fortsatt imot.

Det nye regimet til Porfirio Lobo er i dag anerkjent av USA, EU og de fleste av landene i Mellom-Amerika, men Brasil, Venezuela og de fleste landene i Sør-Amerika nekter å anerkjenne ham som legitim president.

Brasil har ikke utelukket å anerkjenne regimet, men vil bare gjøre det som ledd i en felles latinamerikansk linje. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere