RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama: - Håper våpenhvilen holder i Ukraina

Toluca (NTB-Reuters): President Barack Obama håper avtalen om stans i sammenstøtene i Ukraina vil fungere, men tror landet på sikt trenger en samlingsregjering.

Ukrainas president Viktor Janukovitsj og opposisjonen i landet ble onsdag kveld enige om det de kalte en våpenhvile. Etter at den ble inngått, har det ikke kommet meldinger om flere harde sammenstøt i sentrum av hovedstaden Kiev.

- Jeg håper at våpenhvilen holder, men på sikt er regjeringen ansvarlig for at det innsettes en form for samlingsregjering, sa USAs president under et møte i Mexico onsdag. Han tror en samlingsregjering i sin tur kan bane vei for et nyvalg.

Obama uttalte seg om situasjonen i Ukraina noen timer etter at amerikanske myndigheter innførte visumrestriksjoner for 20 ukrainske tjenestemenn. Begrunnelsen er at de skal ha beordret brudd på menneskerettighetene.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har advart Ukrainas regjering mot å bruke militæret til å løse krisen i landet. I så fall vil landets forhold til NATO få store skader, ifølge Rasmussen.

Ukrainas forsvarsdepartement har uttalt at militæret kan komme til å delta i en landsomfattende antiterroroperasjon. Onsdag ble den ukrainske forsvarssjefen avsatt, uten at regjeringen oppga noen begrunnelse for avgangen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere