RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama: - Republikanerne holder den amerikanske økonomien som gissel

Washington (NTB): USAs president Barack Obama mener republikanerne i Kongressen krever løsepenger for å gjøre jobben sin.

Under en pressekonferanse tirsdag gikk presidenten hardt ut mot Republikanerne som han mener har den fulle skylden for at store deler av det amerikanske statsapparatet måtte stenge dørene tirsdag. Stengningen er en konsekvens av at Kongressen ikke kom til enighet om et nytt budsjett mandag kveld.

President Obama mener Republikanernes oppførsel i Representantenes hus er over grensen for uansvarlighet og ber dem om å endre mening. Han påpeker at stansen kan få store konsekvenser for amerikansk økonomi og landets innbyggere.

- Den fulle effekten av stengningen vet vi ikke, men vi at det blir verre jo lengre tid det går. Forrige gang, i 1996, vet vi at økonomien tok skade av dette. Nå sliter vi attpåtil med ettervirkninger av en økonomisk krise, sa Obama.

- Republikanerne går i et ideologisk korstog og krever løsepenger for en jobb som de er satt til å gjøre, tordnet presidenten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere