*Nettavisen* Nyheter.

Obama: - Vi skal ødelegge IS

KLAR TALE: - Vi skal uskadeliggjøre og ødelegge IS slik at terrorgruppen ikke lenger er en trussel mot regionen eller USA, sa Barack Obama under en pressekonferanse i Tallinn onsdag.

KLAR TALE: - Vi skal uskadeliggjøre og ødelegge IS slik at terrorgruppen ikke lenger er en trussel mot regionen eller USA, sa Barack Obama under en pressekonferanse i Tallinn onsdag. Foto: Saul Loeb (AFP/NTB scanpix)

USAs president Barack Obama fordømmer drapet på den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Han sier USA skal fortsette arbeidet med å knuse IS.

03.09.14 12:11

Onsdag holdt den amerikanske presidenten en pressekonferanse med sin estiske kollega Toomas Hendrik Ilves i Tallinn, der Obama kommenterte videoen som viser drapet på Sotloff. Amerikanske etterretning har slått fast videoen er ekte.

- Sotloff ble revet fra oss på en forferdelig måte. Han var en som elsket den islamske verden, og som risikerte livet sitt for å reise rundt i regionen for å fortelle historien om dem som føler seg undertrykket, sa Obama.

På spørsmål om hvorvidt USA hadde vært for defensiv i kampen mot ekstremistene, som også drepte journalisten James Foley på samme måte, fastslo Obama at kampen fortsetter.

- Vi skal uskadeliggjøre og ødelegge IS slik at terrorgruppen ikke lenger er en trussel mot regionen eller USA, sa Obama.

Han utdypet ikke hvorvidt det vil bli nye amerikanske luftangrep i Irak, eller om USA vurderer å angripe i Syria – men sa at landet må følge sin «regionale strategi».

- Vi har gjort mye som har vært vellykket, blant annet i arbeidet med å få på plass en bærekraftig regjering i Irak. Vi fortsetter også kampen mot IS, men det er ikke gjort på en uke eller en måned, sa presidenten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.