RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Obama viser til at USAs øverste etterretningssjef James Clapper har innrømmet at amerikanske myndigheter undervurderte IS og at den irakiske hæren nærmest kollapset idet IS og andre sunnimuslimske grupper rykket fram i Nord-Irak i sommer.
Obama viser til at USAs øverste etterretningssjef James Clapper har innrømmet at amerikanske myndigheter undervurderte IS og at den irakiske hæren nærmest kollapset idet IS og andre sunnimuslimske grupper rykket fram i Nord-Irak i sommer. Foto: Kevin Lamarque (Reuters / NTB Scanpix)

Obama: - Vi undervurderte IS

Sist oppdatert:
Amerikansk etterretning undervurderte trusselen fra ytterliggående islamister i Syria, innrømmer president Barack Obama.

I et intervju med TV-stasjonen CBS sier Obama også at USA overvurderte den irakiske hærens evne til å bekjempe opprørsgruppen IS.

Den oppsto som en sammenslutning av irakiske væpnede grupper, og ble presset til å gå «under jorden» mens USA okkuperte Irak. Ekstremistene åpnet en ny front i nabolandet Syria da borgerkrigen brøt ut der.

– I kaoset i den syriske borgerkrigen, hvor store områder ikke er styrt av noen, klarte de å omorganisere seg og utnytte kaoset, sier Obama i intervjuet som ble sendt søndag.

Han viser til at USAs øverste etterretningssjef James Clapper har innrømmet at amerikanske myndigheter undervurderte det som skjedde i Syria. Clapper har også fortalt at han ble overrasket da den irakiske hæren nærmest kollapset idet IS og andre sunnimuslimske grupper rykket fram i Nord-Irak i sommer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere