*Nettavisen* Nyheter.

Obama advarer BP mot å svikte ofrene

Grand Isle (NTB-Reuters-AFP): President Barack Obama advarer BP mot å betale milliardutbytte om de samtidig lurer seg unna sitt ansvar for dem som er rammet av oljekatastrofen i Mexicogolfen.

- Jeg forstår det slik at BP skal bruke 50 millioner dollar på TV-reklame for å bedre sitt image etter den katastrofen. Dessuten blir det meldt at de skal betale 10,5 milliarder dollar i utbytte, sa Obama under et besøk i Louisiana fredag.

BP ventes å offentliggjøre sine resultater i juli, men selskapet har avvist press fra enkelte kongressmedlemmer om å la være å utbetale utbytte til det er kjent hvor store kostnadene med å rense opp etter utblåsingen blir.

Obama har lovet å holde BP ansvarlig for katastrofen. Han krever at de betaler for å stanse utblåsingen og for konsekvensene.

- Jeg vil at BP skal forstå at de har et juridisk og moralsk ansvar for skadene som er gjort. Det jeg ikke vil høre, er at de bruker så mye penger på utbytte og på TV-reklame samtidig som de lurer seg unna sitt ansvar overfor fiskere og små næringsdrivende her i Golfen, sa han etter et møte med lokale politikere.

På møtet ble han fortalt at innbyggere og næringsliv i området har hatt problemer med å få BP til å betale det de har lovet. Fiskere og båteiere klager over at de 5.000 dollarene de har fått av BP, ikke er nok til å dekke utgiftene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.