Obama åpner for samtaler med Cuba

Washington (NTB): President Barack Obama åpner for samtaler med Cuba, et land USA har boikottet siden 1962.

Utenriksdepartementet i Washington planlegger nå i all stillhet å innlede uformelle samtaler med cubanske diplomater i USA, skriver The New York Times i sin nettutgave.

Samtalene tar sikte på å undersøke mulighetene for å åpne formelle samtaler om en rekke spørsmål, blant dem migrasjon, narkotikasmugling og andre regionale sikkerhetsspørsmål, opplyser kilder i Det hvite hus og utenriksdepartementet til avisen.

Neste steg blir å teste farvannet «for å se om USA og Cuba kan utvikle et seriøst og sivilisert åpent forhold», sier en kilde til The New York Times.

Obama-administrasjonen arbeider fortsatt med detaljene rundt de forestående samtalene.

Mange cubanere håper at Obama vil heve den 47 år gamle amerikanske blokaden av Cuba, og stadig flere eksilcubanere i USA er ifølge meningsmålinger av samme oppfatning.

Obama myket tidligere i måneden opp reiseforbudet og åpnet for at eksilcubanerne fritt skal få besøke hjemlandet de en gang forlot.

Han har også oppfordret Cubas kommunistiske ledelse til å løslate politiske fanger, åpne for amerikanske teleselskap og slutte å avgiftslegge pengebidragene fra eksilcubanere til slektninger på øya. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.