Gå til sidens hovedinnhold

Obama: - Arbeider for å få hjulene i gang

Washington (NTB-Reuters): I et brev til statsansatte i USA legger president Barack Obama skylden for permitteringen av hundretusener på Representantenes hus, der Republikanerne har flertall.

Store deler av det amerikanske statsapparatet måtte stenge dørene tirsdag etter at Kongressen ikke kom til enighet om et nytt budsjett.

- Denne stengingen var fullstendig unngåelig. Dette skulle aldri ha skjedd. Representantenes hus kan sette en stopper for situasjonen så snart de følger Senatet og godkjenner finansieringen av statsapparatet uten å legge til kontroversielle og ensidige tiltak i prosessen, skriver Obama i brevet, som ble lagt ut på energidepartementets nettsider.

Det er adressert til den amerikanske regjeringens «dedikerte og hardt arbeidende ansatte».

- Jeg vil dere skal vite at jeg vil fortsette arbeidet for å få Kongressen til å gjenåpne regjeringen, gjenoppta tjenester som det amerikanske folket er avhengige av og la hjemsendte offentlige tjenestemenn vende tilbake til arbeidet, skriver presidenten.

Han takker de offentlig ansatte for å gjøre en stor innsats i et utakknemlig politisk klima, og sier de altfor ofte er blitt behandlet som en «punchingball». (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem