RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama argumenterer mot flyforbudssone

Washington (NTB-AFP): President Barack Obama er skeptisk til å innføre en flyforbudssone over Syria og begrunner det med at 90 prosent av krigens ofre dør av andre grunner enn luftangrep.

- Syrias luftvåpen er ikke spesielt godt. De presterer ikke spesielt godt, sier Obama i et TV-intervju. Han føyer til at mesteparten av krigshandlingene i Syria foregår på bakken.

Obama har til nå vært taus om sin holdning til eventuelt å innføre en flyforbudssone for å hindre syriske kampfly i å bombe opprørskontrollerte områder. Men i et intervju med TV-stasjonen PBS sier han at en flyforbudssone muligens ikke løser problemet. Han tror heller ikke andre former for militær inngripen nødvendigvis vil redde liv eller svekke regimet til president Bashar al-Assad.

- De som foreslår slike dristige inngrep, mangler forståelse for at dette ikke er noen enkel løsning, framholder Obama.

I forrige uke kunngjorde flere amerikanske tjenestemenn at USA har planer om å forsyne opprørerne med våpen etter at USA har konkludert med at Assad-regimet har brukt kjemiske våpen.

Det ble også meldt at USA vurderer å innføre en flyforbudssone over deler av Syria, med to amerikanske diplomater i Tyrkia som kilder. Et slikt tiltak ville imidlertid kreve et vedtak i FNs sikkerhetsråd, der land som Russland og Kina har makt til å legge ned veto. Russlands president Vladimir Putin har allerede tatt skarpt avstand fra en slik mulighet. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere