RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama begrenser mulighetene til atomangrep

Washington (NTB): President Barack Obama vil begrense USAs muligheter til å bruke atomvåpen, også i selvforsvar. Han håper at den nye strategien vil oppmuntre andre land til ikke å skaffe seg atomvåpen.

I et intervju med The New York Times beskriver president Obama den nye atomvåpen-strategien som en del av den globale kampen for å gjøre atomvåpen avleggs.

Obama sier at han ønsker at USA skal gå foran som et godt eksempel, og på den måten oppmuntre andre land til å gi opp ambisjonene om å skaffe seg atomvåpen.

- Vi vil fortsette å arbeide for at det legges mindre vekt på atomvåpen. Derfor må vi sørge for at vi har konvensjonelle våpen som er avskrekkende nok i alle utenom de mest ekstreme tilfellene, sier Obama.

Strategien, som blir offentliggjort i sin helhet tirsdag, representerer et klart brudd med forgjengernes atomvåpenpolitikk og går mot tidligere anbefalinger fra forsvarsminister Robert Gates.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere