RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama bekrefter sin støtte til Zelaya

Guadalajara (NTB-DPA-Reuters): USAs president Barack Obama gjentok mandag sin støtte til Honduras' avsatte president Manuel Zelaya.

Samtidig avviste han kritikken til dem som mener at USA gjør for lite for å gjeninnsette Zelaya, blant dem Venezuelas president Hugo Chávez, og kalte dem hyklerske.

- De som sier at USA ikke har intervenert nok i Honduras, er de samme som sier at vi alltid har intervenert og at yankeene må komme seg ut av Latin-Amerika. Man kan ikke få i pose og sekk, sa Obama på en pressekonferanse etter NAFTA-toppmøtet i Mexico.

Chávez har sagt at USA bare trenger å knytte neven for å kaste ut regimet som ble innsatt da Zelaya ble styrtet i juni.

Obama gjorde det helt klart at USA mener at avsettelsen av Zelaya var ulovlig, at det dreide seg om et kupp og at han må gjeninnsettes.

- President Zelaya er fortsatt den demokratisk valgte presidenten. For det honduranske folkets skyld må den demokratiske og konstitusjonelle orden gjenopprettes, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere