*Nettavisen* Nyheter.

Obama bekymret for volden i Egypt

Pretoria (NTB-AFP): USAs president Barack Obama sier han er bekymret over sammenstøtene i Egypt, og oppfordrer president Mursi til å være mer konstruktiv i sine samtaler med opposisjonen.

- Vi vil oppfordre alle parter til ikke å ty til vold, og at politiet og militæret viser den selvbeherskelsen som er nødvendig. Vi vil gjerne se at opposisjonen og president Mursi har mer konstruktive samtaler om hvordan de kan ta landet videre, sa Obama på en pressekonferanse under sitt besøk i Sør-Afrika lørdag.

Egypt forbereder seg nå på landsdekkende protester søndag, på dagen ett år etter at Mohammed Mursi ble sverget inn som landets første valgte president.

Demonstranter markerte sin motstand mot presidenten i flere egyptiske byer fredag. I Alexandria, som er Egypts nest største by, fikk demonstrasjonene dødelig utfall da Mursis motstandere og tilhengere støtte sammen.

To mennesker ble drept og minst 70 såret da demonstranter stormet Det muslimske brorskaps kontorer i havnebyen. En av de døde var en 21 år gammel amerikansk student, som ble knivstukket i brystet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.