Obama beordrer flagging på halv stang for å hendre Paris-ofrene

- Fredagens terror var ikke bare et angrep på Frankrike, men et angrep på menneskeheten, sier Barack Obama.

- Fredagens terror var ikke bare et angrep på Frankrike, men et angrep på menneskeheten, sier Barack Obama. Foto: Kevin Lamarque (Reuters / NTB Scanpix)

Amerikanske offentlige bygninger skal flagge på halv stang frem til 19. november.

16.11.15 08:08

Til sammen 129 mennesker ble drept på seks ulike angrepsplasser i Paris fredag kveld. Frankrike er midt i tre dager med landesorg.

En rekke land har kommet med sympatierklæringer og tatt avstand fra terroren i den franske hovedstaden.

Nå har den amerikanske presidenten, Barack Obama bestemt at alle offentlige bygg i USA skal flagge på halv stang frem til 19. november til ære for ofrene etter terroren.

Les også: Frankrike advarer om nye terrorangrep

Klikk på bildet for å forstørre.

Ofrene i Paris har blitt minnet i forbindelse med en rekke idrettsarrangementer. Her før en amerikansk fotballkamp i Arizona. Foto: Jennifer Stewart (Afp)

- Det amerikanske folket står sammen med det franske folket. Fredagens terror var ikke bare et angrep på Frankrike, men et angrep på menneskeheten og de universelle verdiene vi deler, inkludert båndene

liberté, égalité, og fraternité (frihet, likhet, brorskap). Disse verdiene vil tåle mer enn terroristene og deres hatefulle syn, skriver Obama i en proklamasjon natt til mandag norsk tid.

USA og deres allierte vil ikke la seg skremme, understreker presidenten.

Les også: Amerikanske styrkers hilsen til IS: «From Paris with love»

-Ingen vil forandre vår måte å leve på. Vi vil gjøre alt som må til, sammen med nasjoner og mennesker verden rundt, for å straffe terroristene, skriver Obama i en proklamasjon natt til mandag norsk tid.

Også amerikanske ambassader verden rundt skal flagge på halv stang i perioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.