RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama ber Asia dempe konflikter om havområder

Sist oppdatert:
Phnom Penh (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama mener asiatiske land må sørge for å dempe konfliktene rundt havområdene i Asia, ifølge en av hans rådgivere.

- Det er behov for å dempe spenningene om disse territorielle konfliktene, sier Obamas sikkerhetspolitiske rådgiver, Ben Rhodes.

Obama var tirsdag i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh der han deltok på toppmøte med østasiatiske ledere. Dagen før deltok han på toppmøtet i ASEAN, samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia.

Samtidig som presidenten ber asiatiske land om å tone ned konflikten, vil han ikke gi sin udelte støtte til land som Japan, Filippinene og Vietnam, som alle er i konflikt med Kina om territorielle rettigheter til havs.

- Det er ingen grunn til å risikere politisk opptrapping, spesielt ikke når to av verdens største økonomier, Kina og Japan, er involvert i noen av disse konfliktene, sier Rhodes.

Kommentarene viser ifølge Reuters hvilke utfordringer Obama står overfor i sitt forhold til Kina. Formuleringene er meget forsiktige slik at de verken støter den ene eller den andre siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere