Gå til sidens hovedinnhold

Obama ber om sponsorhjelp til innsettelsesfesten

Washington (NTB-Ritzau): USAs president Barack Obama ber sponsorer bidra til festen når han skal tas i ed i januar. Festen ventes å koste nesten en milliard kroner.

Det er dyrt å bli tatt i ed som amerikansk president. Derfor ber Obama nå om økonomisk hjelp til innsettelsesfesten i januar.

Presidentens innsamlings-stab lover de best betalende donorene eksklusiv adgang til flere aktiviteter som holdes i forbindelse med innsettelsen, blant annet billetter til den offisielle innsettelsesfesten.

For bedrifter gjelder dette sponsorer som bidrar med en million dollar eller mer, for privatpersoner holder det å bidra med 250.000 dollar.

Det Obama ber om sponsorstøtte til, er en parade, konserter og fester i forbindelse med innsettelsen. Selve seremonien på Capitol Hill er det skatteyterne som betaler for.

Under samme markering i 2009 nektet presidenten å motta donasjoner fra selskaper, og hadde et tak på bidrag fra privatpersoner på 50.000 dollar. Derfor blir presidenten nå beskyldt for å fravike prinsippene sine, blant annet av John Wonderlich som er direktør hos Sunlight Foundation som kjemper for politisk åpenhet. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley