RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama ber Russland flytte fokus i IS-jakten

USAs president Barack Obama ber Russland om å skifte fokus fra å støtte den syriske regjeringen til å angripe ekstremistgruppa IS direkte.

Oppfordringen fra Obama kom i forbindelse med et toppmøte i Manila onsdag. Han sa han skal diskutere saken med den russiske presidenten Vladimir Putin, som han beskrev som en «konstruktiv partner» i Syria-samtalene. Videre uttalte Obama at han ønsket Frankrikes opptrapping av luftangrepene mot IS velkommen, og han fastslo at USA vil støtte franskmennene.

På det samme møtet tok den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev til orde for at den beste løsningen i kampen mot ekstremisme og terrorisme er at Vesten og Russland legger uenighetene til side og kjemper sammen.

– Terrorangrepene mot flyet vårt og i Paris har spisset den globale politiske agendaen. Det er erklært krig mot hele den siviliserte verden. Så enkelte vestlige lands holdning til Russland er merkelig. Jeg mener vi burde stå sammen i kampen, sa Medvedev med henvisning til flystyrten i Egypt tidligere i måneden og fredagens terrorangrep i Paris.

Russerne har siden slutten av september bombet president Bashar al-Assads fiender i Syria og opplyste tirsdag at de har fløyet 2.300 tokt over landet de siste 48 dagene.

Etter opplysningene om at det var en bombe som gikk av i passasjerflyet som styrtet i Egypt, lovet Putin hevn over ekstremistgruppa IS og opptrapping av angrepene i Syria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere