RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama ber Venezuela løslate demonstranter

Toluca (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama ber regjeringen i Venezuela løslate demonstranter og ikke komme med grunnløse anklager mot amerikanske diplomater.

- Alle parter i landet har plikt til å samarbeide, sa Obama under et besøk i Mexico onsdag. Han anklaget regjeringen i Venezuela for å dikte opp falske anklager mot amerikanske diplomater i landet.

Tre amerikanske diplomater ble utvist fra Venezuela tidligere denne uken. Venezuelas president Nicolás Maduro beskyldte dem for å støtte opposisjonen og delta i konspirasjoner.

Den siste uken har det vært flere protester og voldelige sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av regjeringen i Venezuela. Til sammen seks mennesker skal ha mistet livet som følge av uroen. En 22 år gammel student og tidligere skjønnhetsdronning døde onsdag av skuddskader hun fikk noen dager tidligere.

Opposisjonslederen Leopoldo Lopez er blitt pågrep av politiet i forbindelse med volden. Mens Lopez krever regjeringens avgang, hevder Maduro at deler av opposisjonen planlegger statskupp.

Forrige gang Venezuela ble rammet av et kuppforsøk, var da president Hugo Chávez ble forsøkt avsatt i 2002. USA valgte å støtte kuppmakerne som forsøkte å gripe makten, og siden den gang har venezuelanske myndigheter mange ganger beskyldt USA for å blandet seg inn i Venezuelas indre anliggender. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere