RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jacquelyn Martin (AP/NTB Scanpix)

Obama-bikkja ankom ferieparadis i stil

Bo kom i eget fly.

(SIDE2): Det er ferietid for det amerikanske presidenten og hans familie, og i år tilbringes den på idylliske Martha`s Vineyard i Massachusetts.

Det er litt av en logistikk som må til for å frakte en hel bråte med sikkerhetsvakter, bagasje og selvsagt president Obama med kona Michelle og døtrene Malia og Sasha som skal nyte en drøy uke på øya et par timers flytur fra New York City.

I løpet av disse dagene kan Barack Obama spille golf, bade og spille basketball - og la både budsjetter, overvåkingssaker og helsereformer ligge for en stakket stund.

Kom i hybridfly
Helt i fred kan riktignok ikke presidenten regne med å være. Selvsagt henger en hel del journalister med på slep, og det gikk ikke fotografene hus forbi at den portugisiske vannhunden og familiens kjæledegge Bo (eller førstehunden som den også kalles) ankom standsmessig. Han ble rett og slett fløyet inn med et helt eget fly, nærmere bestemt et MV-22 «Osprey». Ifølge den britiske avisen The Telegraph er det første gangen det spesielle militære hybridflyet er tatt i bruk under ferietur for en amerikansk president. Det kan lette som et helikopter, men flyr som et vanlig fly. Og Bo fikk jomfruturen på vegne av presidentfamilien, mens Barack og Michelle Obama ankom i helikopter i Edgartown øst på øya.

Martha`s Vineyard er et yndet ferieparadis for de rike og berømte, og tok seg enda mer opp etter at Kennedy-klanen kjøpte en stor eiendom her på 1970-tallet. Flere presidenter har feriert her i årenes løp, og Obama-familien har tilbrakt flere somrer på den sjarmerende øya hvor blant annet «Haisommer» ble filmet i sin tid.

Obama skal ha skiftet klær om bord i flyet før ankomst, og både han og Michelle så sommerlige ut i henholdsvis khaki-bukser og blå skjorte, og en hvit og gul sommerkjole.

Veier stenges av
Tidligere år har presidentfamilien bodd på luksuriøse Blue Heron Farm, men i år bor de i Chilmark på en stor eiendom eid av en forretningsvenn fra Chicago. Eiendommen er riktignok ganske nær hovedveien, og dermed må veier stenges når presidenten er på tur på øya. Flere av småbyene kan skilte med populære boksjapper, legendariske fiskebutikker og fargerike klesbutikker Michelle og døtrene nok har vært innom.

Den lokale avisen på øya advarte de fastboende om at de kan forvente seg lange omveier for å ikke komme nær presidentens ferieresidens.

Og litt ferietid blir det, eller så mye som en av verdens mektigste menn kan ta.

- Uansett hvor presidenter reiser - denne presidenten og hvilken som helst president - så han vil være i stand til å kommunisere som nødvendig med all den kapasiteten som trengs for å gjøre det, sier en talsmann på vegne av Det hvite hus, Jay Carney, ifølge amerikanske medier.

- Jeg vet at han gleder seg veldig mye til å tilbringe litt kvalitetstid med sin familie, med førstedamen, og jeg er sikker på at han vil treffe noen venner, sier Carney.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere