Obama driver valgkamp for guvernørkandidater

McLean (NTB-Reuters): President Barack Obama kastet seg onsdag ut i valgkampen for demokratiske guvernørkandidater i to delstater.

Valgene i New Jersey og Virginia i november blir betraktet som en test på Obamas popularitet i dag og et varsel om mellomvalget neste år, når alle medlemmene av Representantenes hus og en tredel av senatorene er på valg.

Presidenten stilte opp på et møte for guvernør Jon Corzine som er i et tett kappløp med en republikansk utfordrer, Chris Christie, i New Jersey.

Samtidig dukket han opp i en TV-annonse for Creigh Deeds, som ligger etter på meningsmålingene i sitt forsøk på å bli den tredje demokratiske guvernøren på rad i Virginia.

Obama reiser til Norfolk neste tirsdag for å delta på et møte med Deeds, som på den siste meningsmålingen fikk 40 prosent, mot 52 prosent for republikaneren Bob McDonnell.

Et tap i begge stater kan føre til at moderate demokrater føler at Obama er svekket siden valget, noe som kan gjøre dem mindre villige til å støtte en helsereform. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.