Gå til sidens hovedinnhold

Obama er forbannet

Tre personer tilknyttet det amerikanske konsulatet i meksikansk by er drept.

Narkotikakrigen i Mexico fortsetter med uforminsket styrke. Lørdag skrev Nettavisen om at 13 personer var funnet drept på til dels svært bestialsk vis i den meksikanske feriebyen Acapulco.

Les også: Fant fire personer halshogget

Nå viser det seg at tre personer tilknyttet det amerikanske konsulatet i Ciudad Juarez også er drept, en by som ligger helt på grensa mot USA.

Det skal være snakk om en konsulatarbeider og hennes mann, som begge er amerikanske statsborgere - i tillegg til en ektemann av en annen ansatt på konsulatet.

Drapene antas å ha sammenheng med narkotikakrigen i landet.

- Forbannet
Drapene skal ifølge Reuters har gjort president Barack Obama forbannet.

- I samarbeid med meksikanske myndigheter, vil vi jobbe uavbrutt for å stille deres drapsmenn for retten, skriver Det hvite hus i en uttalelse.

- Presidenten er dypt lei seg og forbannet over nyhetene.

Om denne typen hendelser vil trekke amerikanske styrker i større grad inn i den pågående narkotikakrigen i Mexico er foreløpig ukjent.

Enormt problem
Landets president har langt på vei satset hele sitt presidentskap på å vinne krigen mot narkokartellene. I kampen mot narkotikagjengene har blant annet 45.000 militære blitt satt inn.

Kartellene har derimot til dels stor støtte i befolkningen, primært fordi de betaler svært godt for seg. For mange fattige er det derfor en enkel vei ut av fattigdom. Landet har også vært plaget av omfattende korrupsjon i politiet, og flere av landets høyeststående politifolk har blitt arrestert etter å ha blitt tatt for korrupsjon.

I flere byer i landet har over halvparten av politistyrken fått sparken etter at korrupsjon har blitt avdekket.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken