*Nettavisen* Nyheter.

Obama foran Romney på ny måling

Washington (NTB-Reuters): Amerikanerne har mindre tro på framtida, men pessimismen rammer ikke president Barack Obama, viser en meningsmåling tre måneder før presidentvalget i USA.

Målingen, som er utført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters, viser at Obama har økt ledelsen over den republikanske motkandidaten Mitt Romney.

Obama har 49 prosents oppslutning blant registrerte velgere mot Romneys 42. Det er en økning på 1 prosentpoeng sammenlignet med en lignende måling for en måned siden.

Likevel mener to tredeler av de spurte at USA beveger seg i feil retning. Bare 31 prosent av de spurte mener at landet er på riktig kurs. Chris Jackson i Ipsos mener at president Obama til en viss grad er immun mot den stagnerende økonomien.

- Flere mener USA beveger seg i feil retning, men det ser ut til å prelle av når det gjelder presidentens popularitet, sier Jackson.

Et flertall av de spurte mener økonomien er den viktigste saken i valgkampen. 46 prosent av dem mener Obama er sterkest på det feltet, mens 44 prosent holder en knapp på Romney. Når det gjelder skatt, sier 49 prosent at Obama er å foretrekke. Romney får støtte av 38 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag